Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live СИРИЗА, Олимпиакос и Янис Бутарис водят след първия кръг на местните избори в Гърция

18 Май 2014 / 20:05:55  GRReporter
778 прочитания

Изненада донесе първият кръг на местните избори в Гърция. Досегашният кмет на Атина Георгиос Каминис, който беше фаворит в предварителните проучвания отстъпва на кандидата на СИРИЗА Гаврил Сакеларидис. В областта Атика според exit polls най-напред е отново кандидатът на СИРИЗА Рена Дуру, която изпреварва фаворита в предварителните проучвания Янис Сгурос.
    Голяма е и промяната в Пирея, където най-много гласове най-вероятно събира представителят на футболния отбор “Олимпиакос” Янис Моралис. Единствено в Солун преднината от проучванията си задържа независимият Янис Бутарис.

    Според официалното преброяване на гласовете, което по традиция се извършва от фирмата Singular Logic за кмет на Атина води Георгиос Каминис с 21,66% следван от Гаврил Сакеларидис със 19,98%, в област Атика се потвърждава преднината на Рена Дуру с 23,63% от гласовете, следвана от Янис Сгурос със 22,03%.

Междувременно председателят на гръцкия парламент Вангелис Меймаракис предупреди СИРИЗА да не бърза с тържествата. “Много е рано. Не трябва да бързаме нито да се радваме, нито да скърбим. Ще имаме ясна представа за резултатите най-рано утре сутринта. И не забравяйте, че вторият кръг на изборите е следващата неделя”, каза още той.

    В подкрепа на неговите думи са и предварителните резултати от три големи области, където водят представителите на правителствената коалиция. В областта Тесалия води Костас Агорастос със 42,5%, на остров Крит води Ставрос Арнаутакис със 40,4%, а на полуостров Пелопонес - Петрос Татулис със 43,1 на сто.

    В течение на нощта процентите ще се уточняват. Засега изглежда сигурно, че за атинската община следващата неделя ще се състезават независимият досегашен кмет Георгиос Каминис и кандидатът на СИРИЗА Гаврил Сакеларидис. За областната управа на областта Атика на втори тур ще се състезават Рена Дуру от СИРИЗА и независимият Янис Сгурос.
   Очаквайте подробности.

 

Категории: първи кръг на местните избори в Гърция СИРИЗА Рена Дуру Гаврил Сакеларидис Янис Бутария Олимпиакос Янис Моралис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus