Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Руското ембарго унищожи гръцките кожи

13 Ноември 2014 / 14:11:48  GRReporter
799 прочитания

Гръцката кожарска промишленост е изправена пред пълен провал, тъй като първият отчет за продажбите през тази година, която скоро приключва, потвърждава най-мрачните прогнози от преди няколко месеца на Съюза на кожарите в Касторя за негативните последствия, които ще има за гръцкия износ на кожи кризата между Русия и Украйна, обезценяването на рублата и международния спад на цените на суровините.

Според първоначалните оценки на ръководството на Съюза на кожарите в Касторя, представени пред вестник „Нафтемборики“ от председателя Ираклис Калистенис и главния секретар на Съюза Федон Гиатас, става ясно, че за цялата 2014 износът, както и като цяло продажбите на гръцки кожи ще приключат със спад най-малкото от 60% в сравнение с 2013, година, през която износът на гръцки кожи намаля с 40% спрямо успешната 2012 година, когато се смята, че бяха достигнали 500 милиона евро.

 

Категории: кожарска промишленост криза руско ембарго негативни последствия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus