Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Руски мафиоти се избиват в Гърция

24 Юни 2010 / 10:06:19  GRReporter
4493 прочитания

Руската мафия на „Таро” се сблъсква с организацията на „Малкия японец” и с „Дядо Хасан”! През последните дни в ръцете на гръцката полиция попада информация за кървавия сблъсък между руски мафиози на територията на страната.

Както стана ясно 46-годишният руснак от Абхазия, който беше убит в началото на месец май в атинското предградие Вула е бил член на руската фамилия на Тариел Ониани или „Таро”. Убийството се свързва с други престъпления в Москва, Марсилия и други европейски градове и явно става дума за вендета между две руски фамилии. Руската полиция осведоми гръцките си колеги, че най-вероятно и други убийства в Гърция са извършени от руски криминални организации, които действат из Европа, съобщава вестник Вима.

46-годишният мъж беше убит вечерта на 10 май 2010 г. на входа на жилищна кооперация, в която имал собствен апартамент. Според полицията килърите са го очаквали в засада и в момента, в който са го видели да излиза от входа са го простреляли с три куршума. Според начални данни мъжът се е подвизавал с името Малфатз Калпакидис с произход от Абхазия, но жител на Москва. През последните две години той често посещавал Гърция особено през лятото заедно с една жена и нейните две деца. Жената каза на полицията, че абхазецът бил уравновесен човек, но самата тя не знаела с каква професия се занимава.

Според събраната информация полицията разкри, че 46-годишният мъж всъщност е руският „барон” на подземния свят Малхаз Китиа известен с прякора „Махония”. Неговото убийство е част от войната между две криминални организации – тази на Тариел Ориани срещу Аслан Усоян известен като „дядо Хасан” заедно с Явонслав Иванков известен като „малкия Японец”, който беше убит в Москва през 2009 г.

Тариел Ориани е грузинец, който през ’90-те години заминава за Париж и впоследствие за Испания, където се сдобива с много акции на частна авиационна компания като паралелно с това се занимава и със строителен бизнес. Той е обвинен от испанските власти за извършване на незаконни дейности и за пране на пари, а името му е в листата на най-търсените престъпници на интерпол. През 2005 г. той се завръща в Москва, където започва войната между него и другия мафиотски клан на Иванков и Усоян. След една среща между главатарите на двете групировки, където решават да сключат един вид мирно споразумение през 2008 г., през лятото на 2009 г. Иванков е прострелян пред едно барче в Москва и оттогава неговият съдружник Усоян или дядо Хасан нарежда да бъдат унищожени всички, които работят за Тониани. От този ден нататък се разпалва втората част на войната между двете криминални групировки, чието действие се развива из цяла Европа.

В Гърция случаят не приключва с убийството на грузинеца, а действието се пренася в Солун. Според сведения на полицията фамилията на дядо Хасан има седалище в Солун, където е представена от 36-годишен бизнесмен от Русия, който е собственик на бензиностанции и на товарни камиони. Той е считан за един от основните организатори на убийството на грузинеца в Атина, но на 25 май 36-годишният мъж беше открит мъртъв вследствие на сърдечен удар. Но въпреки това гръцките власти работят и по версия, според която може да е жертва на войната между двата клана.

 

Категории: АктуалноКриминална хроника руснаци мафия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus