Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Руски капитали идват в Халкидики

11 Май 2014 / 14:05:31  GRReporter
1642 прочитания

Добре дошла на рублата! Поне 300 милиона евро ще са инвестициите на руски инвеститори в Халкидики според оценката на Съюза на хотелиерите в Халкидики.

Смята се,ч е тези инвестиции ще създадат 10 000 работни места. Целта на руснаците е да създат луксозни хотели и вили.

Pomegranate Wellness Spa Hotel

Хотелът Pomegranate Wellness Spa Hotel е инвестиция на руски капитали, надвишаваща според репортажа на вестник Епендитис 25 милиона евро и създала 200 работни места. Разполага със 172 стаи, един от най-големите спа центрове в Европа и беше открит официално преди няколко дни. До края на септември ще е завършен и конгресният му център с капацитет 500 души, който ще посреща изяви и конгресни с международно участие. Руските бизнесмени, които са купили хотела от гръцкия му собственик и го реновираха изцяло, имат за цел и други инвестиции в Халкидики.

Агиос Йоанис

Агиос Йоанис в Ситония е популярна туристическа дестинация. Общата му площ е 261 000 кв.м., с плаж от 2 км. От тях се използват 200 000 кв. м. Агенцията за частната държавна собственост предоставя терена на братята Георгиос и Янис Ментекидис, които внесоха единствената оферта.

Семейство Ментекидис са най-големите строители на големи комплекси от търговски и офис площи в Солун, свързвайки името си с най-големите инвестиции в града. Инвестицията им в Агиос Йоанис ще е 50 милиона евро, и ще включва хотел с площ 12 000 кв.м. и селище от 25 000 кв. м. Хотелът ще е от около 250 стаи, а в селището ще има 120 жилища.

Палиури

Преди няколко дни Агенцията за частната държавна собственост и руският бизнесмен от гръцки произход Иван Савидис подписаха договор за прехвърлянето на недвижим имот в Палиур, на ръкава Касандра, на стойност 14 милиона евро. Касае се за 320 декара, където се очкава да бъдат инвестирани 80 милиона евро за жилища и хотели.

Med Sea Health & Mare Village

Близо до Палиури се очаква през 2015 да бъде завършена още една руска инвестиция, на стойност 150 милиона евро. В Канистрос се създава комплекс 5 звезди, включваш хотел с 640 легла, с балнео център, марина за 90 яхти и селище със 150 вили на площ 330 декара. Инвестицията е на фирмата за хотелски и здравни услуги Med Sea Health и хотелската и имотна фирма Mare Village. Балнео центърът ще има 62 луксозни стаи, а вилите ще се продават.

OAKTREE-Сани

Oaktree Capital Management и Сани подписаха договор за развитието на нова верига луксозни курорти в Гърция. Сани притежава един от най-важните хотелски комплекси в страната- Sani Resort в Касандра. Хотелският комплекс Oceania Club в Неа Мудания Халкидики също се управлява от Сани и е първият пример за сътрудничеството между двете компании. Смята се, че консорциумът ще купи и затвореният от 2 години хотел Gerakina Beach в Халкидики, продаван от Националната банка.

 

Категории: руски инвестиции Халкидики петзвездни хотели вили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus