Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Разбит е нелегален цех за алкохол в Солун

17 Юли 2014 / 15:07:51  GRReporter
839 прочитания

Предприятие, с официален предмет на дейност търговия с текстилни стоки, но превърнато в цех за нелегална търговия с алкохолни напитки, бе разкрито от полицията в солунското предградие Каламария.

Собственик на цеха е 53-годишен мъж, сега издирван от полицията. Срещу него е образувано съдебна преписка за фалишификация, измама, нарушаване на закона за митниците и на закона за оръжията.

Както става ясно от полицейското разследване, през последните две години собственикът превърнал привидно законното си предприятие в цех за нелегално бутилиране и внос на алкохолни напитки (уиски, водка и джин). По този начин той реализирал огромни печалби и ощетявал държавата заради неплатени такси и данъци (точният размер на щетите ще бъде изчислен от съответната митническа служба).

Според съобщението на Главна дирекция „Полиция“ – Солун, собственикът внасял бутилките алкохол от България и с помощта на отоплителни уреди залепял върху тях фалшиви етикети на гръцки компании за производство и бутилиране на алкохолни напитки.

Незаконната дейност на собственика включва притежаване и продажба на вътрешния пазар на бутилки алкохол с неизвестен произход, тъй като залепял върху тях етикети на гръцки фирми, които били прекратили дейността си през последните години. В цеха били открити и етикети на спиртни напитки с марката на гръцки фирми, които никога не са произвеждали и бутилирали подобни напитки.

Съставени са общо 49 протокола и са взети съответните проби от компетентен служител на Държавната химична лаборатория за извършването на необходимите анализи. Конфискувани са над 7 500 бутилки алкохол на различни фирми и с различно съдържание, както и множество части от оборудване за бутилиране.

В рамките на полицейската операция по набюдаване на предприятието е бил засечен 49-годишен мъж, който бил задържан в момента, когато изнасял от нелегалния цех бутилки с алкохол.

Полицейското разследване продължава, за да бъде открит и арестуван и собственикът на предприятието.

 

 

Категории: нелегален цех фалшив алкохол Солун задържан Главна дирекция Полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus