Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Разбиха хайка за търговия на яйцеклетки

18 Септември 2010 / 13:09:34  GRReporter
2255 прочитания

Хайка за трафик на хора, която е превеждала българи в Гърция, за да ги пускат да проституират по улиците и хотелите на Атина, както и за да взима яйцеклетки от жените, беше разбита от гръцката полиция в сътрудничество с българските власти.

Общо са арестувани седем души, от които двама българи на възраст 25 и 26 години, които са обвинени в трафик на хора и сводничество, две румънки на възраст 26 и 36 години и един грък на 47 години доктор по професия. Всички те са обвинени за търговия на човешки органи – яйцеклетки, за нарушение на закона за „приложение на медицински подпомаганото зачеване”. Други двама българи – мъж и жена на18-годишна възраст, са също арестувани и обвинени за нарушение на закона за проституцията. Полицията търси още една 20-годишна българка.

Според полицията в началото на месец ноември 2009 г. членове на хайката са подлъгали една 32-годишна българка, която живеела в крайна бедност, да дойде в Гърция, за да работи. После я докарали в Гърция, отнели й насила документите и я „продали” в Атина срещу 1800 евро на 26-годишният арестуван българин.

26-годишният българин заедно с 20-годишната си съучастничка тормозели психически и биели жената, карали я да проституира по улиците и в хотели в центъра на Атина и й взимали всичките пари, които получавала. Освен това я завели в клиника за ин-витро зачеване, където 47-годишният обвиняем гръцки доктор заедно с 37-годишната си съучастничка от Румъния, накарали жената да подпише документи написани на гръцки език, които тя не можела да прочете и да разбере за какво става дума. После в продължение на 12 дни й биели инжекции, като през тези дни я закарли още три пъти на преглед, а накрая докторът й взел осем яйцеклетки срещу сумата от 2000 евро, която дал на 37-годишната румънка веднага след като получил яйцеклетките.

37-годишната румънка през последните четири години е давала три пъти по същия начин яйцеклетки срещу 2000 евро. Тя е пращала в клиниката при доктора други шест жени-чужденки, които са се подложили на същата процедура срещу същото заплащане.

Вчера в клиниката пристигнала 26-годишната обвиняема румънка, която водела своя сънародничка на 23 години, за да се подложи на процедурата за премахване на яйцеклетки. За нейна беда по това време в клиниката се намирал полицейски екип и съдебно лице, които правели оглед. Тя била веднага арестувана, тъй като се оказало, че се занимавала извънредно с това да намира млади чужденки, които да води при 47-годишния доктор и да има взима половината от парите, които докторът плащал за яйцеклетките според това колко яйцеклетки вземал.

Освен това полицията е устчановила, че почти всекидневно първите двама обвиняеми българи водели в центъра на Атина 18-годишни свои сънародници – момче и момиче, за да ги пускат да проституират. Те намирали клиентите и после се навъртали около хотела, в който ходели двамата младежи заедно с клиентите, за да следят да не им избягат. Всички замесени в случая са отведени в прокуратурата.

 

 

Категории: Актуално трафик на хора проституция яйцеклетки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus