Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Разби се военен Апачи, двамата пилоти загинаха

30 Юли 2010 / 15:07:13  GRReporter
1971 прочитания

Хеликоптер Апачи на гръцките военовъздушни сили се разби в близост до полигона Пахис в Мегара докато се е опитвал да кацне принудително. След като паднала на земята, машината избухнала в пламъци. Двамата пилоти са загинали, въпреки навременната намеса на противопожарните сили.
    Официално причината за трагичния инцидент не е известна, но се смята, че катастрофата е предизвикана от механична повреда. Военният прокурор разпореди разследване, а министърът на отбраната Евангелос Венизелос обяви тридневен траур в гръцката армия.
    Хеликоптерът е тип AH-64 и е част от последната пратка от 12 супер модерни Апачи, които гръцкото правителство закупи през 2007 година, но поради технически несъвършенства машините чакаха три години, преди да бъдат официално получени.

Категории: Апачи катастрофа загиналиАктуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus