Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Продължава издирването на двамата изчезнали в Родос

24 Ноември 2013 / 09:11:55  GRReporter
1257 прочитания

Без резултат продължава издирването на двамата мъже, които вече втори ден са в неизвестност след невиждания порой, който се изля над остров Родос. Вчера бяха открити телата на две жени. Едната е на 40 години, родом от Кипър, която се удавила, след като придошлите води на река отнесли моста, по който ходила. Другата на 27 години, учителка в местно училище, която се прибирала с кола след работа с още двама свои колеги и бурните води помели колата, с която се придвижвали. В неизвестност са 63-годищният съпруг на 40-годишната жена от Кипър и един от двамата колеги, с които пътувала 27-годишната учителка - 53-годишен преподавател по английски език. Третият пътник в колата по чудо се спасил.
    Местни жители твърдят, че такова бедствие не са виждали през живота си, а учудване предизвиква фактът, че нито Гръцката национална метеорологична служба не е успяла да предвиди размера на бурята.
    Стотици къщи в района на селата Ялису и Иксиас са без вода, в продължение на много часове целият остров остана без ток. Родос е една от най-известните туристически дестинации в Гърция. Местните хотели предоставят безплатно убежище на пострадалите си съграждани.
    Противопожарната служба е получила над 300 обаждания за помощ, като в поне 40 случаи е ставало дума за спасяване на човешки животи. На острова, където е обявено извънредно положение са локирани и армейски части, които оказват помощ както в издирването на изчезналите, така и във възстановяването на нормалния ритъм на живот.
    В изявление за медиите заместник областният управител на Южните егейски острови Фотис Хадзидиакос обясни, че е имало план за канализация и отводняване на селата Ялису и Кремастис, но поради продължителни процедури за отчуждаване на имоти, планът е бил блокиран от години.

 

Категории: остров Родос буря жертви двама мъже в неизвестност извънредно положение придошли води селища без ток и вода
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus