Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Продажбата на Пощенската каса се проваля

11 Януари 2013 / 16:01:49  GRReporter
1143 прочитания

Продажбата на гръцката Пощенска каса върви към провал, тъй като нито една от големите местни банки не се заинтересува от сделката. Днес бе крайният срок за подаване на офертите. Националната банка на Гърция поиска удължаване на срока, но то не бе дадено. Eurobank се въздържа, тъй като е в процес на сливане с Националната банка на Гърция. Фаворитът Алфа банк се уплаши от броя на служителите на Пощенската каса - 3620 души.
    За да излезе от ситуацията, правителството днес уволни досегашния й изпълнителен директор Клеон Пападопулос и на негово място назначи Харис Сиганос.  Най-вероятно банката ще бъде разделена на две части - “добра” и “лоша”, като първата ще отиде под разпореждането на Фонда за финансова стабилност, а втората ще бъде закрита. Заедно с нея ще потънат и капитали от 3,5 милиарда евро, а ще са необходими още 500 милиона за рекапитализацията на новата Пощенска банка.
    Новият изпълнителен директор Харис Сиганос (на снимката) е инженер по образование, но е специализирал финанси в Станфордския университет и в The Wharton School. Той работи в Пощенската каса от 2010, а от 2011 е член на Борда на директорите й.

Категории: Пощенска каса Харис Сиганос Клеон Пападопулос Фонд за финансова срабилност гръцки банки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus