Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Продават откраднати бижута по телевизията!

03 Март 2010 / 14:03:28  GRReporter
960 прочитания

Полицията конфискува от офисите на телевизионен канал в Солун 198 бижута, които нямали никакъв документ за произход. 63-годишен собственик на местната телевизия е арестуван, след като се установи, че ценностите не са придобити по законен начин.

Измамата разкри 32-годишна жена, която видяла да се продава по телевиията златният й пръстен, който обирджии откраднали от дома й през ноември месец миналата година. Когато видяла семейната ценност по местния канал, тя решила да се обади на изписания телефон на телевизионния екран и да поръча да си купи пръстена. И така, тя си направила среща с хора от телевизията, за да отиде на място и да си купи бижуто срещу 500 евро. Преди това обаче 32-годишната жена уведомила полицията и на срещата й със служителите на телевизонния канал за теле-маркетинг дошли и полицаи.

Жената разпознала пръстена си и за доказателство, че е наистина нейн показала снимка, на която го носела. Полицаите арестували 63-годишен мъж, който е един от тримата собственици на телевизионния солунски канал, както и собственик на фирма за търговия със злато, която развива своята дейност в сградата на същата телевизия.

Там полицаите открили и иззели общо 198 бижута, за които собственикът нямал никакво доказателство за нична, по който се е сдобил с тях. 63-годишният мъж заявил, че не си спомня откъде ги е закупил и срещу него е повдигнато обвинение. Според началните сведения, собственикът на телевизията е закупил пръстените от заложни къщи, на които крадците са продали пръстените и колиетата.

 

Категории: Криминална хроника кражба бижута
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus