Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Продава се една от най-печелившите гръцки компании

28 Януари 2013 / 17:01:39  GRReporter
1182 прочитания

Компанията S&B "Индустриални минерали"АД обяви официално, че влиза в изключителни преговори с Rhône Capital за продажбата на значителен пакет от акциите си. “Одисеас Кириакопулос и членове на семейство Кириакопулос, които са акционери във фирмата се намират в изключителни преговори с Rhône Capital IV, за да се достигне до подписването на договор с Delphi Luxembourg Holdings S.À R.L, които да направят задължителна публична оферта за придобиване на акции на S&B”, се казва в съобщението на компанията.

Фамилия Кириакопулос държи 61% от акционерния капитал на S&B "Индустриални минерали"АД. Цената на една акция по продажбата е установена на 5,8 евро. Ако след завършването на задължителната оферта, инвеститорът придобие 90% от акциите с право на глас, има възможност да приложи правото си на изкупуване и да отпише на компанията от Атинската борса.

Одисеас Кириакопулос, който е президент на компанията заяви, че въпреки промяната, централата на фирмата ще остане в Атина, предава Нафтемборики. Засега се смята, че тя няма да бъде преместена в Люксембург, въпреки по-добрите икономически условия и по-изгодната данъчна политика. След оповестяване на преговорите, акциите на S&B "Индустриални минерали"АД бяха спрени от търгуване на Атинската борса.  

Rhône Capital е международен частен инвестиционен фонд със значителен опит в инвестирането в широк кръг от сфери, между които търговията с първични суровини и добивната промишленост. Фондът е създадена от Робърт Агостинели и Стивън Лагман, които са били кадри на инвестиционните гиганти Lazard и Goldman Sachs. Сега Rhône Capital управлява около 8,5 милиарда долара, а в Гърция притежава правата на справочника “Жълти страници” от 2008.

Категории: ИкономикаКомпании S&B Одисеас Кириакопулос изкупуване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus