Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Президентът на България на двудневно посещение в Атина и Солун

04 Юли 2012 / 06:07:25  GRReporter
1440 прочитания

В момент, когато Гърция се намира в подчертана международна изолация Росен Плевнелиев реши да започне балканската си обиколка именно оттук. Освен срещи с президента на Гърция Каролос папуля, министър-председателя Андонис Самарас и председателя на парламента Вангелис Меймаракис българският държавен глава ще има работна закуска с представители на гръцкия бизнес, а в сряда вечерта в резиденцията на българския посланик в Атина ще се срещне и с представители на българската общност.
    В програмата му са предвидени още разговори с кметовете на Атина Георгиос Каминис и на Солун Янис Бутарис, с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, както и с ректора на солунския университет “Македония” Янис Хадзидимитриу. Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с най-голямото гръцко отличие ордена “Голям кръст на Ордена на спасителя” и ще му бъдат връчени Орденът на Атина и Почетния знак на Солун. Българският президент ще бъде удостоен и с титлата Доктор Хонорис Кауза на университета “Македония”.
    В културната програма на българския държавен глава са включени посещения в Музея на Акропола и в солунския Музей на византийското изкуство, където ще разгледа изложбата живопис на пловдивски художници, посветена на Кирилицата.

В делегацията на българския президент участва и външният министър Николай Младенов, който днес следобед ще бъде приет от колегата си Димитрис Аврамопулос.

Очаквайте подробности.

Категории: Росен Плевнелиев президент на България посещение в Атина и Солун Големият кръст на Ордена на спасителя
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus