Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Председателят на българската общност в Атина бе открит мъртъв

29 Ноември 2011 / 09:11:30  Анастасия Балездрова
3325 прочитания

Трупът на Росен Христов бе открит късно в понеделник вечерта от полицаи в къща на улица Никис 3 в атинското предградие Хайдари, съобщи за GRReporter пресофисът на Главната дирекция на гръцката полиция.

Той е бил в напреднал стадий на разлагане. Според съдебния лекар човекът е бил убит преди четири дни. При проведената аутопсия са били открити рани от остър предмет по главата и крака на жертвата.

Полицейското управление на област Атика определи случая като убийство и заведе предварително следствие срещу неизвестен извършител. Полицейски източници заявиха за GRReporter, че работят по версия убийство по лични причини. Те  издирват жената, с която Росен Христов е съжителствал, но не смятат, че тя е извършителят на убийството. Предположенията им са, че тя е имала друг приятел, който е извършил престъплението. Полицаите са открили жилището в пълна безредица. Затова смятат, че жената и нейният приятел са ограбили жертвата си, преди да напуснат къщата.   

Росен Христов беше дългогодишен председател на дружеството „Българска общност – Атина”. Неговите близки и приятели започнаха да го издирват веднага след неговото изчезване. В събота неговата дъщеря Даниела Христова бе публикувала на страницата на дружеството в социалната медия Facebook следното съобщение: „Здравейте, аз съм дъщерята на Росен Христов. От два дни не можем да се свържем с него и сме много притеснени. Ако някой го е виждал или има някаква информация за него, моля да ми пише. Ще бъдем много признателни”.  

Всички, които искат да почетат паметта на Росен Христов могат да го направят в неделя, 4 декември, в 10:00 пред офиса на  дружеството на улица Сократус 79-81 в центъра на Атина.

Категории: Криминална хроникаБългари в Гърция Росен Христов убийство съдебен лекар полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus