Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Предаде се обирджията - заложниците са свободни

23 Август 2010 / 12:08:36  GRReporter
1800 прочитания

Полицията успя да убеди обирджия на банка в Пиреа, който в продължение на няколко часа държа за заложници 17 души, да ги пусне и да се предаде. Взломаджията е държал две гранати, с които е заплашвал. Движението по улиците около банката беше спряно, а районът отцепен в диаметър от 100 метра.

Обирджията държа в продължение на почти три часа за заложници клиенти и служители на Националната банка в нейния клон на ул. Ироон Политехниу 87. По някое време бяха чути четири изстрела, но стана ясно, че са били за сплашване и никой не е ранен, съобщава вестник Та неа.

Обирджията е влезнал заедно със съучастник в банката, който обаче е успял да избяга, когато е чул наближаващите полицейски коли. Останалият в капан вътре в банката втори обирджия е взел заложници. Други двама съучастници бяха заловени по-рано от полицията, които вероятно са следели мястото отвън.

След тежки преговори полицаите успяха да убедят обирджията да остави заложниците на свобода и да се предаде. В началото те го убедиха да пусне 14 жени, а впоследствие мъжът с качулка на главата излезнал извън банката държейки четирима души за запложници под заплахата на пистолет. Двама от тях успели да избягат, а заедно с другите двама обирджията се е скрил обратно в банката. Накрая обирджията останал с двама служители за заложници в банката, но около три чаа следобед полицията успя да го убеди да ги остави на свобода, а той самият да се предаде на властите.

Категории: АктуалноКриминална хроникаобир банказаложници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus