Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пожар във вилата на бившия премиер Костас Симитис

13 Декември 2013 / 08:12:08  GRReporter
924 прочитания

Пожар избухна във вилата на бившия премиер Костас Симитис в курорта Агии Теодори на границата между областите Атика и Коринтия. Малко след 2,30 тази нощ пламъци обхванали кухнята и гостната на сградата, която била празна в момента. От гъстия пушек се включила алармата. В погасяването на

пожара се включили трима огнеборци с един противопожарен автомобил. Вилата на Костас Симитис се намира на 6 метра разстояние от плажната ивица.
    На балкона на къщата са намерени останки от самоделна бомба. На мястото на инцидента се намира екип на противопожарното следствие, както и части на полицията. Пред телевизия Скай началникът на противопожарната служба на полуостров Пелопонес Константинос Гиовас заяви, че все още е рано да се правят заключения за причината за пожара, но се разследват всички възможности.

     Костас Симитис бе премиер на Гърция от 1996 до 2004. По негово време страната стана член на зоната на еврото с фалшифицирани статистически данни, за които и досега се води разследване.
    Очаквайте подробности.

Категории: Костас Симитис вила пожар бивш премиер на Гърция Агии Теодори умишлен палежКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus