Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Последна среща за сезона на тройката и гръцкия финансов министър – проверяващите ще се върнат през септември

16 Юли 2014 / 12:07:25  GRReporter
658 прочитания

Завърши последната среща за сезона на гръцкия финансов министър Гикас Хардувелис и неговите заместници Христос Стайкурас и Йоргос Мавраганис с представителите на надзорната тройка, които ще отпътуват от Атина в петък.

Според източници, срещата е имала отчетен характер, тъй като обсъдените въпроси са се отнасяли до неотдавнашните срещи на представителите на тройката с ръководствата на отделните министерства.

Според същите източници, два са големите проблеми, които остават нерешени след проверките, извършени от тройката. Първият се отнася до лошите кредити, за които все още не е намерено взаимно приемливо решение, а вторият – жизнеспособността на осигурителната система.

И по двата въпроса правителството ще трябва да вземе съответните решения, за да бъде готово за критичната проверка, наричана още review, предвидена за септември, когато представителите на кредиторите ще се върнат в Атина.

 

 

Категории: надзорна тройка среща министър на финансите review
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus