Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Поредно повишаване на цените на такситата в Атина

29 Октомври 2009 / 18:10:27  GRReporter
1881 прочитания

До 25% ще достигне повишението на тарифите на такситата в Гърция, след влизането в сила на решението на Министерството на транспорта и инфраструктурата да не се отменят договорените с предишното праавителство увеличения. Според договора се предвижда таксата за дневна и нощна тарифа на такситата да се актуализара така, че в реални цифри да достигне 1,05 евро. Таксиметровите шофьори са си извоювали и още едно повишение на цените, което ще влезе в сила през май 2010 година. Според източници от министерството обаче се споменава, че най – вероятно второто повишение няма да се приложи. Превозвачите от своя страна отбелязват, че допълнителното увеличение на цените на такситата ще доведе до намаляване на потока от клиенти, които ще предпочетат по – евтини превозни средства.

Междувременно продължават работните срещи на Димитрис  Репас и Никос Сифунакис  от Министерството на транспорта и инфраструктурата с представители на транспортните дружества в Атина. Както стана ясно, между разгледаните теми е бил и въпросът за удължаването на лентите за автобусните линии, които до момента имат дължина 60 км., а с евентуалното удълвение ще достигнат 100 км. Не се изключва и възможността в рамките на планираното увеличение,  да се осъществят промени във вече съществуващите автобусните линии по атинските пътища, които обслужват както автобуси, така и тролеи. Проблемни в момента за обществения транспорт са трасетата в центъра на Атина и основните булевари  Кифисиас и Месогион, които са изключително натоварени и не се спазва забраната за навлизане на автомобили в лентите на градския транспорт.

За кратък период от време бе дадена зелена светлина на такситата, превозващи клиенти да ползват автобусните трасета по градските пътища, което доведе до опасни ситуации и „експериметът” бе прекратен.

Категории: таксита повишаване на ценитеИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus