Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Политиците, отишли в Сочи се опозориха

10 Февруари 2014 / 10:02:34  GRReporter
5998 прочитания

Даниела Горчева е издател и главен редактор на „Диалог” – списание за политика, култура и история, което вече 10 години излиза на български в Холандия и има абонати в цял свят. Списанието е замислено като мост между културите и успешно осъществява мисията си. За него е абонирана най-голямата холандска библиотека – Амстердамската. Списанието се съхранява и в Националната библиотека „Кирил и Методий” в София.Даниела живее в Холандия, завършила е българска филология и история в Софийския университет, сътрудничи и на много издания в България, Холандия и други страни. Тя е сценарист на документалния филм "Гьоч – да прекрачиш границата” на режисьорите Ирина Недева и Андрей Гетов, в който прокудените от комунистическия режим български турци разказват пред камерата на Любен Бързаков за болката си от т.нар. „възродителен процес” и за легалната си съпротива срещу комунистическия режим.  Филмът може да се види на You tube. През 2012 година Даниела Горчева бе победителят за България на престижната награда на Европейската комисия за журналистика „Заедно срещу дискриминацията”.
    С Даниела Горчева разговаря Мария Спасова
    Започнаха XXII Зимни олимпийски игри. Какво мислите за избора на Русия като домакин за това събитие?
    Решението на Международния олимпийски комитет поредните Зимни олимпийски игри да се проведат в една тоталитарна държава, в каквато Владимир Путин отново превърна Русия, е неадекватно и скандално. То е и политически осъдително, и морално непростимо.
Още по-голямо безобразие беше, че за целта бе отхвърлена напълно подходящата кандидатура на Залцбург (Австрия), където нямаше да бъде нужно да се пилеят пари за мегаломански, съсипващи и природата, и живота на местните хора строежи, защото всичко вече беше готово за провеждането на Зимни олимпийски игри.
    Наистина, кандидатурата на Залцбург бе отхвърлена в полза на летен курорт като Сочи...
    Да, пълен абсурд. Да се провеждат зимни олимпийски игри на единственото място в Русия, където има субтропически климат и където не вали сняг дори през зимата!

Категории: зимни олимпийски игри Сочи 2014 Владимир Путин Международен Олимпийски комитет Пламен Орешарски телевизия Дъжд битката за Сталинград Даниела Горчева
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus