Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията задържа 6 българи за трафик на бебета

18 Октомври 2014 / 13:10:48  GRReporter
1131 прочитания

Службите за сигурност на област Атика  в сътрудничество с Дирекцията на полицията на Евия разбиха престъпна група за незаконни осиновявания на бебета.

В Атина са арестувани 6 българи, 3 от които са членове на групата, една 30-годишна жена и двама мъже, на 36 и 57 години. Останалите трима са родители на бебетата- две жени на възраст 26 и 36 години и един 33-годишен мъж. За съучастие в престъпната група се издирват 62-годишен адвокат и 55-годишна жена, гражданка на България.

Срещу тях е образувана преписка за създаване и участие в престъпна организация, нарушаване на закона за осиновяванията и на закона за имиграцията.

Както разкрива разследването, тримата арестувани членове на групата заедно с двамата си съучастници, които се издирват, са организирали престъпна група. След като откривали жени от български произход, независимо дали в България или Гърция, имащи финансови проблеми, им посредничели за незаконно осиновяване на новородените срещу хонорар от 3000 до 10 000 евро.

Членовете на групата са имали различни роли. Някои са били отговорни за откриването на жените и на родителски двойки, които биха дали децата си за осиновяване, дори и жени, които биха се съгласили да забременеят и да дадат бебето срещу пари. Другите са отговаряли подслоняването на жените или семействата, чиито деца са били осиновявани. 62-годишният гръцки адвокат е отговарял за проверката на майките и бебетата и за уреждането на съдебните въпроси при  незаконните осиновявания.

Според полицията, във вторник сутринта 30-годишната жена и 36-годишният мъж са получили в района Агиос Пантелеймонас от своя сънародничка бебе, което са предали на неизвестна гръцка двойка.

След това са отишли в Кипсели, в къщата, където е живеела 26-годишната арестувана и са получили нейното бебе, за което са се договорили да бъде осиновено, но там са били арестувани. Въпросната жена е била открита в България от 57-годишния мъж и 55-годишната жена, които й предложили да забременее и да даде бебето си за осиновяване в Гърция срещу 3000 евро.

При претърсването на жилището на 30-годишната жена и на 36-годишния мъж в Агиос Пантелеймонас са открити 33-годишен мъж и жена на 36 години, заедно с бебе, което жената е била родила няколко дни по-рано в болницата в Халкида. Тя е смятала да го даде за осиновяване, както и още едно малолетно дете.

У арестуваните и в жилищата им  са открити и конфискувани: паспорт, лична карта и шофьорска книжка на трето лице, използвани от 36-годишния мъж, влогова книжка,  документи за осиновяването и множество саморъчни бележки, 5 мобилни телефони, 340 евро.

Срещу 36-годишния мъж има висяща присъда от 18 месеца затвор, издадена от районния съд в Халкида, за нанасяне на тежка телесна повреда.

На двете бебета и на другото дете са предоставени необходимите грижи и са откарани в болница за прегледи. Арестуваните ще се изправят пред прокурора.

 

Категории: трафик на бебета престъпна група арести
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus