Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията удари по гръцко-мексиканска мафиотска организация

05 Ноември 2014 / 10:11:31  GRReporter
818 прочитания

Гръцката и американската Служба за борба с наркотрафика нанесоха удар върху гръцко-мексиканска мафиотска организация, която снабдява гръцкия пазар с кокаин. При съвместна акция бяха иззети 230 килограма кокаин на стойност десетки милиони евро от апартамент в атинското предградие Вула. Арестувани са трима души, сред които един грък от град Месиния и един канадец от гръцки произход. Очаква се в следващите дни да бъдат повдигнати обвинения срещу още заподозрени - гърци и чужденци.
    Кокаинът е пристигнал от Латинска Америка под формата на пратка банани и ананаси от Панама. Това е вторият случай, който доказва присъствието на клонове на мексиканските наркокартели в Гърция. Преди две години в южните предградия на Атина бяха открити два трупа на мъже, за които се смята, че са били екзекутирани при разчистване на сметки межди различни групи на гръцко-мексиканската наркомафия.

 

Категории: мексикански нарко картели кокаин гръцки пазар на дрога Служба за борба с наркотрафика гръцка полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus