Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията разпространи снимки на самоделната бомба в атинското метро

01 Март 2012 / 13:03:08  GRReporter
4338 прочитания

Гръцката полиция разпространи пет снимки на самоделната бомба, която в събота, 25 февруари като по чудо не избухна в атинското метро, въпреки че бе активирана. Устройството се състои от 4 литра лесновъзпламенима течност, възпламенително устройство с батерии, часовников механизъм и кабели. Било е поставено в зелена хартиена чанта под седалка в един от вагоните. Открито е от машиниста на мотрисата, който правил оглед на вагоните преди да потегли от Егалео за международното летище Елефтериос Венизелос.
    По-късно отговорността за поставянето на самоделната бомба бе поето от неизвестната досега организация Партизанска борба в града. Според органите на реда замисълът на терористите е бил самоделката да избухне по време на маневрите на мотрисата на станция Егалео. Въпреки това обаче експертите на службата за борба с тероризма са обезпокоени, че следващият опит на организацията може да е насочен към проливането на много кръв и може да е успешен.
    Затова органите на реда приканват гражданите, които са пътували във въпросната мотриса в събота, 25 февруари около 17,00 часа по маршрута от Министерството на отбраната до Егалео да дадат показания при гарантирана анонимност. Всеки, който разполага макар и с минимални детайли може да помогне много за разкриването на извършителите и най-вече за предотвратяването на смъртта на невинни хора. Телефоните, на които могат да се обадят гражданите са 170, 1014 и 1964.

Категории: самоделна бомба атинско метро служба за борба с тероризма Партизанска борба в града телефони за връзка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus