Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Полицията разби канал за контрабанда на гориво

19 Февруари 2014 / 11:02:23  GRReporter
1278 прочитания

Гръцката полиция разби голям канал за контрабанда на горива и арестува 12 души, сред които двама държавни служители, собственик на бензиностанция и президента на компанията за петролни продукти Етека Георгиос Спанос, който е и президент на футболния клуб "Атромитос".
    От няколко месеца Службата за сигурност в западните части на областта Атика разследва верига за снабдяване и търговия с петрол и петролни продукти и проверява масово бензиностанциите и техните собственици, както и фирми за транспорт на горива. Били са задържани и разпитани най-малко 30 души, като прокурорът е издал заповед за предварителен арест на 12 от тях.
    “От вчера се осъществява мащабна полицейска операция за неутрализирането на престъпна организация, чийто членове са обвинени в контрабанда на горива и измами в особено големи размери в ущръб на корабните компании, пране на мръсни пари, подкупи и злоупотреба с властта”, се казва в официалното съобщение на Главната дирекция на гръцката полиция.

Етека е основана през 1983 година и притежава 270 бензиностанции в цялата страна, както и рафинерия в Перама, край Пирея.
    Операцията продължава и в момента. Конфискувани са хиляди тонове петрол в кварталите Елевсина, Перама и Аспропиргос. Очаквайте подробности.

 

Категории: контрабанда с горива полицейска операция измами в изключително големи размери в ущърб на корабни фирми Георгиос Сапнос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus