Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Полицията неутрализира бомба пред данъчно управление в Атина

24 Март 2014 / 09:03:58  GRReporter
855 прочитания

Гръцката полиция успя да неутрализира бомба чрез контролирано взривяване малко след полунощ в понеделник. Между 23,22 часа и 23,31 часа неизвестно лице позвънило в редакцията на новинарския сайт zougla.gr и в телевизия и предупредило, че след 20 минути ще избухне взрив в данъчното управление в атинския квартал Коридалос, където се намира най-големия гръцки затвор.
    Полицията веднага обградила сградата и изолирала района около данъчното. Сапьорите от Отдела за неутрализиране на взривове открили съмнителен пакет във входа на данъчното управление. Полицаите изчакали няколко минути, за да се изпълни крайното време, посочено от неизвестното лице като време за взривяване на устройството, но то не се взривило.
    Сапьорите пристъпили към контролирано взривяване и наистина установили, че в пакета имало бомба със часовников механизъм, която по някакви причини не успяла да се взриви сама. Остатъците от устройството се намират в момента в специализираните лаборатории на Службата за борба с тероризма, която е поела разследването.

Според информация на zougla.gr взривното устройство е съдържало 8 килограма динамит. Официалното съобщение на полицията се очаква в рамките на днешния ден.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: взривно устройство данъчно управление Коридалос Служба за борба с тероризма контролирано взривяване сапьори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus