Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията издирва албански рецидивист

06 Юли 2013 / 16:07:20  GRReporter
1818 прочитания

До гръцко-албанската граница в областта Теспротия се простира обсегът на голямата полицейска операция, която започна в петък сутринта за локализирането и залавянето на опасни въоръжени престъпници, които през нощта стреляха по полицейски автомобил от блокадата при Арта, за щастие без да ранят никого. Полицаите смятат, че това са били двама от избягалите от затвора в Трикала. Не е изключено стрелецът да е прочутият издирван албанец Марио Кола.

Извършителите са се движили със земеделски автомобил NAVARA, който е откраднат от Агринио и после е открит изоставен в общинското училище във Филипиада. След това те откраднали друга кола от Филипиада и се отправили към селата Лакас в Сули където районът е недостъпен. След като изоставили автомобила в Глики, откраднали мотоциклет от жител на района, за да избягат.

Блокадите на гръцката полиция са разположени от река Ахерондас до гръцко-албанската граница в Теспротия. Въоръжените полицаи претърсват района, а в издирването участва и хеликоптер на полицията.

Освен това, в крайбрежния район от Амудия, Превеза до Сагиада в Теспротия патрулират съдове на Пристанищната полиция на Игуменица, за да попречат на евентуално бягство на престъпниците по море в Албания.

В Епир се намира и генерал-лейтенантът от Гръцката полиция Димитрис Цакнакис, отговарящ за Северна Гърция. Според информацията на полицаите въоръжените извършители, които са стреляли по полицейския автомобил в Арта, са двамата бегълци от затвора в Трикала Марио Кола и Илир Купа. Отпечатък на Купа  е намерен на 8 юни в Панормо, във Фокида, когато е откраднат автомобил Волво, принадлежащ на бившия министър Апостолос Андреулакос.

От останалите избягали от затвора в Трикала, които все още не са заловени, двойката Муратай Муратаз и Клемент се намират вече в Албания по информация на полицията, като у тях са и 1 милион евро, които са откраднати след бягството при обира на клона на Националната банка в Лариса. Лули Флора и Сула Фатос са една друга двойка, която не е заловена. Сула преди това е живял на остров Корфу и е арестуван за кражби в Игуменица.

 

Категории: бегълци албанци затвор в Трикала Марио Кола блокада полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus