Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Погребали жива жена в Солун, лекарите отричат

26 Септември 2014 / 17:09:28  GRReporter
1298 прочитания

Роднини на починала от рак 49-годишна жена от Перея, област Солун, твърдят, че тя е била погребана жива.

Както посочи пред информационната агенция АПЕ-МПЕ съдебният лекар Фотиос Хаджиниколау, тялото на жената е откарано в моргата и се очаква аутопсията да приключи днес в късния следобед и да хвърли светлина върху странния случай.

При аутопсията ще присъства и съдебен лекар от Янина, извикан поради съображения за сигурност от Балканския Медицински център в Солун, издал смъртния акт на жената.

Междувременно от Центъра бе оповестено медицинско заключение, в което се посочва, че на 25. 09. 2014, в 06.31 ч., квалифициран лекар е установил клиничната смърт на жената с инициали К. Д. З., която страдала от рак в последен стадий.

Смъртта е била установена чрез клиничен преглед и потвърдена от електрокардиограма. "Кардиограмата е потвърдила прекратяването на функциите на сърцето на горепосочената пациентка", се казва в медицинското заключение.

Директорката на Националния център за бърза помощ Хриси Мацикуди, която вчера е била дежурна, отбеляза през Атинската информационна агенция, че линейката е пристигнала от Перея до гробището няколко минути след като на номер 100 е бил приет сигналът за това, че от гроба се чували викове за помощ.

«Когато линейката пристигнала, ковчегът още дори не бил заровен изцяло, гробарят все още хвърлял пръст върху него. След като жената била извадена от гроба, е направена кардиограма, показала, че жената е мъртва. Скоро след това пристигнах и аз самата на мястото на инцидента и установих, че трупът вече беше вкочанен, а трябва да се отбележи, че трупното вкочаняване не може да настъпи за 10 минути», заяви Хриси Мацикуди.

«Не е възможно няколко минути преди това жената да е викала за помощ, а ние да я открием вкочанена. Очите на жената бяха отворени, но за това може да даде обяснение съдебният лекар. За устата ѝ не мога да кажа, че беше отворена, беше по-скоро отпусната», добави лекарят.

Разследване по случая са започнали от вчера следобед полицейските власти в Солун, след подаден сигнал от роднини на 49-годишната жена, които твърдят, че тя се е събудила от комата, но е починала от задушаване в ковчега малко след като била погребана.

За случая е уведомена и Прокуратурата в Солун, която е започнала предварително разследване.

 

 

Категории: аутопсия Балкански медицински център погребана жена съдебен лекар
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus