Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пълен хаос преди двубоя България-Гърция за купа Дейвис

02 Април 2014 / 14:04:43  GRReporter
1546 прочитания

Мария Спасова
    Многобройни почитатели на българската тенис звезда Григор Димитров напразно обикаляха цял ден Атина, за да търсят билети за мачовете му. Причината - Гръцката федерация по тенис не беше отпечатала билети до късния следобед в сряда. Местните медии съобщиха, че от сряда, 2 април, ще започне разпродажбата на билети за двубоя между България и Гърция за оставане във Втора Евро-африканска група на турнира за купата Дейвис. Но билети нямаше нито на кортовете в Илиуполис, където ще се играят мачовете, нито в офиса на федерацията в квартал Панграти.
    “Тръгнах от 9 часа сутринта от Пирея, за да пристигна в 12,30 на кортовете в Илиуполис. Използвах няколко вида градски транспорт, лутах се по улиците, докато намеря корта. И сега ми казват, че не са им донесли още билетите”, ми разказва възмутен млад грък.  За около час на кортовете дойдоха поне 10-тина души, които напразно се опитваха да си купят билет и да видят отблизо Григор Димитров.
    “Само ни залъгват. Записват ни телефоните и ни казват, че ще ни се обадят, когато пуснат билетите, но не им вярвам. накрая ще ги продадат само на техни хора”. Това са думите на млада българка, която търпеливо чакаше да получи информация за билетите. От Гръцката федерация потвърдиха, че са закъснели с билетите и за по-сигурно съветват запалянковците да започнат да се редят на опашки в четвъртък сутринта.
    Организаторите твърдят, че на кортовете могат да се съберат най-много 900 души. Запознати припомнят, че при други състезания от купата Дейвис в същата група билетите се пускат за продажба най-малко две седмици предварително.  
    Капитанът на българския отбор Тодор Енев обаче е спокоен и оптимистично настроен. “Тренировките се провеждат нормално, състезателите се чувстват добре, а в следобедната ни тренировка ще участва и Григор Димитров, който вече се намира в Атина”, уточни той.
    За утре в 12,00 е насрочена първата пресконференция на двата отбора, а веднага след нея ще се тегли и жребият за мачовете. От Българската федерация по тенис уточняват, че това ще е петата среща между двата отбора. Първата е през 1990 в София, когато България безапелационно побеждава с 5:0. (На снимката вляво е българският тенисист Милен Велчев) През 1992 в Атина България губи със 4:1, през 2000 в Найроби Гърция побеждава с 3:0, а през 2006 в София - с 3:2.

 

Категории: купа Дейвис България-Гърция Атина кортовете в Илиуполис Григор Димитров билети Тодор Енев
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus