Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Плаж, узо и ... зъболекар

18 Април 2014 / 10:04:01  GRReporter
1168 прочитания

Първите си стъпки прави в Гърция най-популярният вид медицински туризъм в света- денталният. Той засяга една четвърт от хората, които пътуват, за да съчетаят ваканцията с лечението.

Гърция става много привлекателна, както с туристическия си продукт, така и с конкурентните си цени за хора, които живеят в страни с изключителни скъпи зъболекарски услуги като Великобритания, САЩ, Русия. Данните показват, че бавно но стабилно Гърция се издига в световната класация на медицинския, и в частност на денталния туризъм.

През 2013 е излязла от категорията „останали страни” и е достигната до 18 място. Според годишния доклад на Международната организация за медицински туризъм, Гърция е между 15-те страни, които се очаква да имат голямо развитие на медицинския туризъм през следващите 5 години.  „Гърция има много сравнителни предимства пред страните, които се конкурират в областта на денталния туризъм” казва за вестник Етнос директорът  на компанията Dental Holidays  Ставрос Маравеяс, и добавя: „Това са страни като Турция, Израел, Тунис и Мароко, които са много ниско в научно отношение. От друга страна, от  туристическа гледна точка превъзхождаме страни като Словения и Хърватия”.

Пълен пакет

Маравеяс е дентален техник и си сътрудничи със специалисти зъболекари в Кефалония за предоставянето на пълен пакет ваканционни и дентални услуги.

Както обяснява, 80% от посетителите в Гърция си правят тук протези, мостове заради голямата разлика в цените.

„Миналото лято в Кефалония дойдоха около 30 души от САЩ. Бъдещият посетителят изпраща панорамна рентгенография на устата, която се разглежда от зъболекарите. Ние отговаряме какво трябва да се направи и да го информираме за цената. Ако е  съгласен и с броя на дните, които ще бъдат необходими за лечение, организираме пристигането му” казва Маравеяс.

Статистиката показва, че всеки човек, който посещава една страна за дентален туризъм, харчи средно около 2500-3000 евро само за лечение- това са посетители с висок социален статус, които могат до допринесат за издигането на туристическия продукт.

Гърция започва да разбира това, тъй като освен Кефалония, подобни услуги се предлагат и в Атина, Родос, Санторини, Халкидики.

Идеална дестинация

„Гърция може да стане Меката на денталния туризъм. Идеална е, защото в повечето случаи не е необходимо да има последващ период на лечение. Така посетителят може от кабинета да отиде директно на плажа. Освен това цените са на нивата на Унгария. Не сме скъпа страна” казва отговарящата за Югоизточна Европа на организацията Treatment Abroad Мери Георга.

Категории: дентален туризъм Кефалония цени пакет
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus