Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Парламентарна комисия ще разследва бившия финансов министър Георгиос Папаконстантину

18 Януари 2013 / 07:01:30  GRReporter
768 прочитания

    Със среднощно гласуване гръцкият парламент реши да състави комисия, която да разследва деянията на бившия финансов министър Георгиос Папаконстантину. Той е обвинен, че е подправил съдържанието на списък с особено крупни данъчни измамници, предоставен му от бившия френски финансов министър и сегашен изпълнителен директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард.
    265 депутати от 300-членния гръцки парламент подкрепиха създаването на комисията. Тя ще се състои от 15 депутати и ще трябва да представи доклада си до 25 февруари.Мнозинството от депутатите гласуваха против формирането на парламентарна комисия, която да разследва и останалите заподозрени в аферата със списъка Лагард - президента на ПАСОК и бивш финансов министър Евангелос Венизелос и бившите премиери Георгиос Папандреу и Лукас Пападимос.

В края на октомври издателят на списание Hot Docs Костас Ваксеванис публикува списъка Лагард и оттогава съдържанието му се превърна в доминираща тема на гръцкия вътрешнополитически живот.

Категории: списъка Лагард Георгиос Папаконстантину гръцки парламент данъчни измами Костас Ваксеванис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus