Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Парализира се центърът на Атина заради стачки

22 Април 2010 / 11:04:53  GRReporter
1978 прочитания

24-часова стачка обявиха служителите в държавния сектор, които излезнаха на протестен митинг в центъра на Атина. Доктори, учители, служители в министерствата и държавните служби, археолози и артисти протестират срещу мерките на правителството. В същото време продължават стачните си действия и работещите по пристанищата.

Синдикатът на служителите в държавния сектор АДЕДИ обяви протестен митинг в 11 ч. на площад Клавтмонос срещу новите разпоредби свързани с пенсионно-осигурителната система и икономическата политика на правителството. Синдикатът на членовете на комунистическата партия също обяви 48-часова стачка и днес проведе митинг на площада пред парламента.

Училищата са затворени заради стачката на учителите и на университетските преподаватели, които се бунтуват срещу новия закон на министерство на образованието. Държавните учреждения също няма да работят, както и съдилищата заради стачката на съдебните служители.

Болниците ще работят с извънреден персонал, тъй като от вчера лекарите започнаха 48-часови стачни действия заради намаленията от по 20%-30% от надбавките за дежурства. Проблеми се очаква да има и при придвиждванията с кораби, тъй като стачкуват работниците по пристанищата, въпреки че стачката им беше обявена за противозаконна. От вчера сутринта нито един пътнически кораб по линиите към Кикладските острови и към островите от Аргосароническия залив не е отплавал от пристанище Пиреа.

Автобусите, метрото, тролеите и трамваите ще се движат през целия ден.

 

Категории: АктуалноОбщество стачка синдикати икономическа криза
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus