Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пакет-бомба в гръцкото посолство в Рим

27 Декември 2010 / 12:12:49  GRReporter
2067 прочитания

Съмнителен пакет-бомба е открит в гръцкото посолство в Рим. Три пожарникарски отряди се намират в сградата на дипломатическата мисия в италианската столица.

Колетът, пълен с взривове бе открит в понеделник сутринта, само 4 дни след като подобни пратки избухнаха в посолствата на Швейцария и Чили в Рим, изпратени от италианска терористична организация. В момента гръцкото посолство в Рим е отцепено от карабинери, докато пожарникарите проверяваха колета и в крайна сметка го неутрализираха чрез контролиран взрив.

Пакетът бил получен от служител на портала и съдържал черна калъфка за музикален диск. Във вътрешността й имало бял прах. Като забелязал праха служителят веднага изхвърлил пратката на двора и повикал полицията. В момента всички гръцки дипломати в Рим се намират в резиденцията на посланика и очакват инструкциите на италианските органи на реда.

Колетът пристигнал още в петък, но за Коледните празници посолството било затворено и така пратката била открита днес, това съобщава гръцкият посланик в Рим Михалис Кабанис пред италианския вестник “Република”. Източник от карабинерите заявява пред същото издание, че пакетът, неутрализиран в гръцкото посолство е подобен на този, който миналата седмица бе открит в римското метро.

Съмнителни пакети бяха получени тази сутрин и в дипломатическите мисии на Дания, Монако и Венецуела в италианската столица. След полицейска проверка обаче се оказаха безопасни.

Категории: колетен тероризъм Рим гръцко посолствоКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus