Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Падането на Папандреу: Смях през сълзи в социалните медии

04 Ноември 2011 / 13:11:27  GRReporter
3616 прочитания

 

Рискованите, а според много коментатори направо налудничави ходове на Георгиос Папандреу не само изненадаха, но и вцепениха голяма част от гърците. От вторник, когато премиерът обяви намерението си да свика референдум до момента цялото общество е вперило очи в телевизионния екран, в очакване на неговата оставка и на предприемането на правителствена инициатива без неговото участие.

Шеги, закачки, колажи от снимки и директни обвинения и упреци изпълват интернет-пространството, което е и единствената трибуна, където всеки може да каже мнението си и да се разтовари от напрежението на политическия трилър.

„Този човек прилича на зла тъща. Колкото и да го пращаш по дяволите, толкова повече ти се навира в краката”, „Докторе, ако заявя, че харесвам Георгиос Папандреу ще получа ли инвалидна пенсия, поради шизофрения?” и „Мисля, че този тип ще се разкара само със заклинание” са само някои от забавните статуси във Фейсбук, които потребителите публикуваха през последните няколко дни.

Постът: „ГАП (от Георгиос Андреа Папандреу) е добър премиер, но на REWIND!!!...Помисли си как щяха да бъдат нещата, ако се бяха случили в този ред: Първо обявява референдум, после орязва дълга с 50 на сто, след това взема 110 милиарда от Международния валутен фонд и накрая обявява, че „пари има”?! Кой идиот му е дал папката обратно?” се появи във вторник и накара хиляди гърци да се залеят от смях. Три дни по-късно и след фиаското с референдума, „шамарите” от европейските лидери в Кан и отказа да сдаде властта, днес гърците предлагат следните кандидатури за филмовата награда „Златната палма”:

„Последният социалист”, „Лудият уикенд на Бени” (под Бени разбирай министъра на финансите Евангелос Венизелос), „Знам какво не си правил в Кан”, „The Good, the GAP and the Ugly”, „Catch me if you Cannes”, Властелинът на заемите”, “GAPstin Powers: Премиерът, който ни прецака”, „Всичко, което винаги си искал да знаеш за ГАП…(но си се страхувал да попиташ)”, „Midnight in Cannes” (строго забранен за непълнолетни), „Форест ГАП”, „Ах, тези заеми”, „Бандата на 152-та” и „Колкото яде Пангалос”.

Категории: Социални медии Фейсбук Туитър Георгиос Папандреу шеги забавни статуси Нуриел Рубини Нова демокрация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus