Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

От утре до 10 май ще има пролетни намаления

01 Май 2014 / 10:05:37  GRReporter
1077 прочитания

Зимни колекции, както и промоционални предложения за летния период ще се предлагат в търговските центрове с намалени цени, част от междинните намаления, които започват в петък, 2 май, и приключват в събота, 10 май.

Според предвиденото от закона за първата неделя от периода на намаленията, на всички магазини, независимо от размера и собствеността, е позволено да отворят в неделя на 4 май. Работното време за неделя е от 11 до 20:00 вечерта. Търговското дружество на Атина предложи специално тази неделя магазините да отворят в 12:00, защото от 8 сутринта до 11:10 ще се провежда 3-ят полумаратон на Атина. Освен това Търговското дружество предлага магазините да работят до 18:00, но се очаква големите търговски центрове, както и веригите супермаркети да не се съобразят с това, те ще предпочетат да работят с предвиденото от закона работно време.

По темата за неделното работно време заместник-министърът на развитието Атанасиос Скордас заяви, че успехът на неделното работно време ще бъде потвърден през идната неделя.

Той каза още: „Вярвам, че собствениците на магазини ще видят през първата неделя на периода на намаленията възможност да подсилят връзките си с клиентите си, чрез предложения на качествени продукти на по-достъпни цени. Търговският свят, след натиска, който преживя в трудните години на кризата, потвърждава ролята си на важен показател за развитието и напредъка на гръцката икономика. Неделя, 4 май, ще е поредното доказателство за това”.

Категории: пролетни намаления междинен период работно време
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus