Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

От днес започва голямото завръщане

06 Май 2013 / 12:05:42  GRReporter
1092 прочитания

Въпреки, че почивният ден заради 1 май беше прехвърлен за вторник, 7 май, от днес постепенно започва завръщането в градовете на пътувалите за великденските празници. Напълно са заети местата във фериботите от Цикласките острови, и корабоплавателните компании са предвидили извънредни курсове за по-доброто обслужване на пасажерите. За късмет, времето ще е добро, само в Егейско море леко ще се засилят северните ветрове.

На магистралите пътната полиция е взела извънредни мерки за улесняването на завръщането, все още е в сила забраната за движение на товарни автомобили с товарен капацитет над 1,5 тона в понеделник от 15:00 до 22:00 часа и във вторник от 11:00 до 21:00. Забраната ще важи и за Томина неделя, 12 май, от 15:00 до 21:00 часа.

Припомня се, че до обед няма да се движат железопътните влакове заради стачка на железничарите, а метрото ще се движи до станция Дукисис Плакентияс.

снимка www.koolnews.gr

Подробна прогноза за времето:

Македония, Тракия

Времето: в Македония ще има лека облачност, която ще се засили бързо от запад и ще завали на места. От обед спорадични бури ще възникнат в Западна Македония   и главно в планинските области. В Тракия времето ще е ясно първоначално, но в обедните и следобедните часове ще се развие облачност на места и са възможни валежи в планинските райони.

Ветрове: променливи- на изток до 4 степен по скалата на Бофорт, на североизток- 5 степен.
Температура: от 13 до 30 градуса по Целзий

Йонийски острови, Епир, западна Централна Гърция, западен Пелопонес

Времето: облачно на места в Йонийско море и Епир, постепенно  ще се заоблачи и в другите райони. Дъждове и спорадични  бури ще възникнат в Епир, на места и в западна Централна Гърция и в планинските райони, главно в обедните и следобедните часове. Ветрове: източни-югоизточни, 4-5 степен по скалата на Бофорт, в Йонийско море- до 6 степен на места.
Температура: от 17 до 30 градуса по Целзий

Тесалия, източна Централна Гърция, източен Пелопонес

Времето: ясно, в обедните и следобедните часове ще се развие облачност на места и ще се появят отделни бури в планинските райони

Ветрове: северни-североизточни, 4-5 степен по скалата на Бофорт, на изток и юг – на места до 6 степен

Температура: от 14 до 30 градуса по Целзий

Цикладски острови, Крит

Времето: ясно
Ветрове: северни, 5 степен, на места до 6 степен по скалата на Бофорт

Температура – от 18 до 28 градуса по Целзий. На остров Крит максималната температура на места ще е с до 2-3 градуса по-висока.

Източни егейски острови, Додеканезки острови

Времето: ясно.
Ветрове: северни, 5 степен, на места 6 степен по скалата на Бофорт.

 Температура: от 19 до 29 градуса по Целзий

Атика

Времето: ясно

Ветрове: северни-североизточни, 4-5 степен, в източните райони- 6 степен по скалата на Бофорт
Температура: от 18 до 30 градуса по Целзий, в източните, главно крайбрежните райони максималната температура ще е 2-3 градуса по-ниска

Солун

Времето: рядка облачност, в обедните и следобедните часове ще се сгъсти и ще завали в околните планински области
Ветрове: променливи, 2-4 степен по скалата на Бофорт.
Температура: от 17 до 28 градуса по Целзий
.

За вторник – в северно Йонийско море, Епир и западна Македония се предвижда облачно време, на места съпроводено от валежи, а в планинските области – спорадични бури, главно в обедните и следобедните часове

В останалите континентални региони- слаба облачност, която постепенно ще се засили и ще се появят бури на места в планинските райони- главно в обедните и следобедните часове.

В останалата част на страната времето ще е предимно ясно. Ветровете ще са променливи, 3 степен по скалата на Бофорт, на места – западни и северозападни, до 4 степен по скалата на Бофорт. На изток ще са северни, 4-5 степен по скалата на Бофорт, а в Егейско море- на места до 6 степен по скалата на Бофорт. Температурата ще се понижи на запад и на север.

Категории: пътуване почивни дни прогноза за времето температура ветрове
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus