Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

От IFA 2013 до китайския Apple - Битката на титаните

06 Септември 2013 / 09:09:24  Иван Петков
4775 прочитания

Технологичното изложение в Берлин IFA 2013 започна, при това толкова силно и наситено, че буквално ще ни отнесе със събития и новини. Сякаш всички компаниите се бяха наговорили да представят още в първия ден на изложението най-новите, иновативни и обсъждани продукти, които потребителите очакват от месеци,. Слуховете бяха нажежили очакванията до възможно най-високо ниво. Част от представянията на Sony и на Samsung бяха излъчвани на живо в цял свят, а за останалите получавахме информация от блогъри и ентусиасти, присъстващи на събитията. В същото време на другия край на света, в Китай, компанията Xiaomi, описвана като “китайския Apple” представи своя флагман, който по нищо не отстъпва като характеристики на предложенията на най-големите компании при смартфоните. Преди месец LG представиха своя флагман на събитие в Ню Йорк. Така можем да кажем, че са налице флагманите на най-големите компании, които изработват смартфони с операционната система Андроид. Нека ви представя най-интересните и вълнуващи иновации, които правят от Android мобилна операционна система, задвижваща над 1 милиард смартфони и убедителен лидер в световен мащаб.

            Битката на титаните

            Samsung представи своя Note III в Берлин. Корейците създадоха сегментът на фаблетите, които съчетават в себе си функционалности на смартфоните и на таблетите. Екранът на този тип устройства е доста голям и е предназначен за преглеждане на визуално съдържание, но най-вече влиза в ролята на електронен бележник. Отличителна черта на този тип устройства е наличието на електронна писалка, с чиято помощ могат да се извършват доста интересни неща: да се водят бележки, да се правят скици и колажи, които да са полезни при лично или професионално ползване на устройството.

            Презентаторите от Samsung наблегнаха повече на външния вид и възможностите на новия „бележник”, отколкото върху чисто техническите характеристики на устройството. Ще изредя само най-важните от тях. Екранът е нараснал до 5,7 инча, което предоставя още повече пространство за филми, снимки, бележки и скици. Той е изработен по SuperAMOLED технологията на Samsung, която е запазена за флагманите на корейската компания.  Екранът предлага на потребителите живи и ярки цветове и намалено енергопотребление. Той ни впечатлява със своята Full HD резолюция (1920 х 1080), която гарантира детайлно изображение и плавно преливане на формите. Телефонът е с 1 милиметър по-тесен от своя предшественик и с 15 грама по-лек, което са впечатляващи характеристики, предвид по-големия екран и по-голямата батерия. Батерията е с капацитет 3200 mAh и предоставя до 4 часа в повече гледане на видео съдържание, в сравнение с предходния модел.

            Като дизайн корейците са предпочели по-класически изглед, който доближава устройството до традиционните хаертиени бележници с кожена подвързия. Задният капак имитира изкуствена кожа с шевове, а допълнителните аксесоари предават завършен вид на продукта. Все едно разполагате с малък и дискретен бележник, който крие в себе си много възможности. Телефонът е снабден с мощен процесор последно поколение, който работи на 2,3 GHz и към него са добавени 3 GB RAM памет. Всички тези характеристики гарантират достатъчна мощност на таблета, така че да не усетите „задъхване” от страна на устройството. За доброто мултимедийно преживяване допринасят подобренията във аудио частта и възможностите за възпроизвеждане на качествен звук. Камерата ще може да записва видео с разделителна способност 4К и притежава софтуерна калибрация срещу трептения при снимане. Новата писалка S Pen в комбинация с подобрените възможности на приложенията, с които се ползва превръщат в удоволствие използването на новия Note 3.

            Note 3 ще се предлага в три цвята – бял, черен и розов, като допълнителните аксесоари тип бележник, които служат да го предпазват от механични повреди и надраскване ще се предлагат в голямо разнообразие от цветове. Не случайно се е появил розовият цвят, тъй като устройството стана предпочитано от не малка част от дамите. Може би поради факта, че без проблем могат да поберат в дамските си чанти таблетът, който е с не малки габарити.

Повече можете да научите от промоклипа, който Samsung пуснаха броени часове след представянето на телефона:

На ентусиастите предлагам да изгледат цялото представяне, в което са включени още мобилни джаджи, за които тепърва ще говорим:

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus