Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Още една жертва на футболното хулиганство в Гърция

29 Септември 2014 / 11:09:48  GRReporter
812 прочитания

Футболен запалянко загуби живота си вследствие на нанесения му побой по време на мач между отбори от втора група на гръцкото първенство.

Константинос Кацулис почина рано тази сутрин във военната болница в Атина вследствие на тежък мозъчен кръвоизлив, причинен от аневризма. Той бе приет с масивен вътрешен кръвоизлив и тежки рани по главата, след като бе нападнат от привърженици на футболния клуб Иродотос по време на мач с отбора на Етникос Пирея.

Мачът се проведе на 14 септември в Неа Аликарнасос на остров Крит. Размириците започнаха в 75-та минута от двубоя, който бе прекъснат от съдията именно заради боя между запалянковците. След като получи множество удари по главата Кацулис бе откаран с линейка в болницата в Ираклио, където бе настанен в интензивното отделение. Ден по-късно той бе преместен във военната болница в Атина, където жизнените му функции се поддържаха с апаратура.

Жестоките сблъсъци по трибуните на стадиона в Неа Аликарнасос започнаха след анулирането на гол на Иродотос. Членове на ръководството на отбора протестираха пред съдиите и с това провокираха вълната от недоволство сред запалянковците. При вида на мелето ръководството на противниковия отбор внесе искане за прекъсване на мача, което обаче не беше прието. По време на последните 20 минути нападателят на Иродотос вкара гол и домакините спечелиха срещата с 1:0.

Няколко дни по-късно полицията арестува четирима души, за които се смята, че са участвали в побоя по време на мача. Срещу тях са повдигнато обвинения за участие в опит за убийство и нанасяне на тежки телесни повреди.

Категории: Криминална хроника футболно хулиганство побой участие в опит за убийство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus