Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Опит за грабеж завърши с убийство

17 Януари 2010 / 10:01:47  GRReporter
970 прочитания

45-годишен мъж, баща на три деца загина, след като двама души се опитаха да оберат оборотните средства на супермаркета за детски играчки Джъмбо на булеварда, който свързва южните атински предградия Вари и Коропи. Мъжът работел като охранител в частна фирма и в момента на нападението бил на работа. Заедно с още двама свои колеги той пристигнал в магазина с бронирана кола, за да превозят оборота от касите до банката. В момента, в който парите били натоварени в колата бандитите запалили два лекотоварни автомобили, паркирани наблизо и така попречили на движението на бронираната кола.
Охранителите успели да затворят вратите на бронираната кола, но престъпниците започнали да стрелят с автомат Калашников по прозорците й. Един от куршумите улучил жертвата в главата. Той веднага бил откаран в болница, където малко по-късно издъхнал. Другите двама охранители се оттървали с леко задушаване, причинено от палежа на двата пикапа. Опожарените лекотоварни автомобили се оказали крадени. Нападателите успели да избягат от местопрестъплението с два мотоциклета, на които ги чакали съучастниците им. Полицията продължава да издирва убийците.
Напрегната нощ имаше и противопожарната охрана в Атина. От късо съединение в климатичната инсталация се подпали Дом за деца инвалиди в северното предградие Кифизия. 20-те деца, които живеят в дома са били откарани невредими в най-близката болница КАТ. ПОжарът веднага е бил погасен от 7 противопожарни автомобили и 20 пожарникари. В друг атински квартал Неа Филаделфия неизвестни подпалиха 5 автомобили на компанията Сименс, замесена в един от най-големите корупционни скандали в Гърция. Въпреки намесата на 3 противопожарни коли и 9 пожарникари автомобилите са изгорели.

Категории: опит за грабеж убийство ДжъмбоКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus