Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Оперираха Самарас, няма да участва на срещата на върха на ЕС

23 Юни 2012 / 16:06:57  GRReporter
1653 прочитания

С успех завърши операцията на премиера Андонис Самарас, която трябваше да коригира отлепилата се ретина на окото му. Тя бе извършена от професора по офталмология Панос Теодосиадис. Тъй като става дума за деликатна очна интервенция, Самарас няма да може да лети със самолет в следващите 15 дни. Това означава, че най-вероятно той няма да участва в срещата на върха на Европейския съюз, която е насрочена за 28 и 29 юни в Брюксел. Това обаче ще се реши окончателно утре, когато лекуващите му лекари ще направят допълнителни изследвания на премиера.
    Андонис Самарас от няколко дни е имал проблем с окото си, но поради изборите и консултациите по оформянето на кабинета е отлагал посещението в болницата. Вчера лекарите са преценили, че операцията е неизбежна.
    Подобрява се състоянието и на новия финансов министър Василис Рапанос, който също вчера бе приет спешно в болница, след като е припаднал. Той е подложен на подробни изследвания, които ще завършат утре, когато ще има и официално лекарско съобщение. Но тъй като състоянието му е добро лекарите вярват, че още в понеделник ще могат да го изпишат.
    В понеделник ще бъде изписан и министър-председателят Андонис Самарас.

Категории: Андонис Самарас очна операция Василис Рапанос болница новия финансов министър на Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus