Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Опасения за терористични атентати срещу полицаи, политици и бизнесмени

15 Септември 2014 / 15:09:13  GRReporter
745 прочитания

В неделя в министерството на обществения ред и защита на гражданите бе проведено извънредно съвещание на тема изготвянето на специален план за предотвратяване на терористичен атентат по повод 18 септември, деня, в който се навършва една година от убийството на певеца Павлос Фисас.

Офицери от Гръцка полиция твърдят, че мишена на терористите са бизнесмени, политици и полицаи. Вече са увеличени полицейските патрули в района на центъра на Атина, тъй като се смята, че там са съсредоточени най-много потенциални цели.

Трите дати, от които „се страхува“ Гръцка полиция

След 18 септември, годишнина от убийството на Павлос Фисас от члена на неонацистката партия „Златна зора“ Йоргос Рупакяс, следва 14 октомври, датата, на която бе обявено съдебното решение за домашното лечение на терориста Савас Ксирос, както и 6 декември, датата, на която бе убит 15-годишният ученик Александрос Григоропулос.

В четвъртък, 18 септември, от 18.00 часа, различни антифашистки организации, движения и общности организират митинг на мястото, където преди една година бе убит Павлос Фисас – на улица „Панаги Цалдари“ в Керацини, откъдето ще последва шествие по околните улици.

В същия ден, както се посочва в съобщение на инициативния комитет „Не забравяме“, «улица „Панаги Цалдари“ ще бъде преименувана в улица „Павлос Фисас“».

В петък, 19 септември, от 17.00 часа на площад „Синтагма“, приятелите на Павлос Фисас и инициативният комитет „Не забравяме“ организират концерт с участието на десетки изпълнители.

В неделя, от 18.00 часа, се свиква антифашистки митинг в парка „Селепицари“ (Амфиали). Ще последва концерт с участието на Εncardia, Фотини Велесиоту и Наташа Бофилиу, в 3-а Гимназия, намираща се до парка.

 

 

 

Категории: терористичен атентат Гръцка полиция Златна зора убийство Павлос Фисас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus