Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Общински служители убиха кмет

31 Декември 2009 / 16:12:49  GRReporter
2260 прочитания

Служители на общината в Пангео признаха, че са автори на убийството на кмета на малкото градче.

Полицаите задържали в РПУ – Кавала двамата общински служители в рамките на предварителното следствие по случая. Те са гръцки граждани, на 47 и 48 години. Признали за извършеното убийство по време на разпита. Разследващите органи съобщават, че по случая е замесено и 37-годишно лице, жител на село от същата община. Срещу неизвестна сума убийците наели от него незаконно притежавано оръжие - автомат UZI. Обвинения срещу тримата ще отправи прокурорът на град Кавала.

Според полицаите мотивите за убийството са чисто икономически. От средата на месец декември одитори проверявали общинската каса. Установени били огромни липси. Според непотвърдена информация 47-годишната жертва посещавал често казина в България и напоследък притеснено търсел пари назаем. Отговорността за задълженията градоначалникът делял именно с касиерите. Други източници съобщават как двамата касиери се опитвали да осъществят контакти с бизнесмени от района, за да покрият липсата от 700 000 евро в касата на общината.

Директорът на полицията за област Източна Македония и Тракия ген.-майор Александрос Бидзис съобщи, че убийството е било извършено по особенно жесток начин. Кметът бил с множество удряния по лицето от остър предмет. На мястото на престъплението полицаите открили и 14 гилзи.   

Триандафилос Кукудис бе в неизвестност от неделя. В телефонен разговор той казал на жена си, че има служебен ангажимент, след което в късния следобед се срещнал с двамата касиери. Те го отвели в близост до детски лагер, където му нанесли много удари по тялото. Впоследствие единият от извършителите извадил автомат и го застрелял. След това скрили тялото му в собствения му автомобил, който изоставили в близост до морето. Жертвата бе открита 3 дни по-късно от цивилен полицай, минаващ случайно покрай мястото, на което бил изоставен автомобила.

 

Категории: убийство кмет Криминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus