Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ново покачване на цените на такситата, магистралните такси и горивата

23 Юни 2010 / 10:06:37  GRReporter
2574 прочитания

От 1 юли придвижването с автомобили поскъпва за пореден път заради увеличението на данъка добавена стойност от 21% на 23%. ДДС за първи път ще повлияе и на увеличението на цените на такситата, тъй като шофьорите ще трябва да издават таксови бележки с данък 11%.

Шофьорите на леки автомобили също ще се опарят от увеличението на ДДС върху горивата. Прогнозите са, че увеличението е в размер на около 7,38 цента на литър за безоловния бензин и 3,69 цента за бензина. Джобът на шофьорите ще бъде поопразнен и от увеличението на магистралните такси, тъй като от 1 юли увеличението с 2% (от 21% на 23%) ще засегне цената на таксата и няма да бъде поето от фирмата, както стана при предишното увеличение (от 19% на 21%). Цената ще се увеличи между 10 и 40 цента.

Паралелно с това ще се приспособят и цените за абонаментните карти за магистрала Атики, чиито притежатели до момента плащат между 10% и 33% по-ниски цени. Новите цени на абонаментните програми на e-Ρass ще важат също от 1 юли като за леките автомобили по програмата «Εxpress» се формират на 2,52 евро на преминаване през пункт за магистрална такса, а по програмите «Friendly» и «Βusiness» се формират на 2,52 евро, 2,24 евро и 1,96 евро според броя на преминаванията. По програмата «Βonus» се запазва възможността за 15 безплатни преминавания в продължение на един календарен месец.

Увеличението на магистралните такси ще важи за всички магистрали в Гърция по пунктовете на магистрала Егейска по маршрута Атина-Солун, както и по всички пунктове на Олимпийския път (Елевзина, Истмос, Зевголатио, Рио, Неа Перамос, Свети Теодор). По магистралата Коринт-Триполи също се увеличават таксите за автомобилите, но цените за мотори остават непроменени, съобщава вестник Вима.

 

 

 

Категории: АктуалноИкономикабензин горива магистрални такси
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus