Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новите дестинации на Олимпик

28 Септември 2009 / 10:09:06  GRReporter
2019 прочитания

Целта на собственика на компанията OlympicAir Андреас Вгенопулос е да я превърне в лидер не само на гръцкия пазар, но и на целите Балкани. Маршрутите на компанията за момента са 19 на брой вътре в страната и 17 в чужбина, а презокеанските полети ще ги осъществява заедно с Delta и KLM. Компанията разполага с 32 самолети, за които е инвестирала около 1,1 млрд. долара, а до момента на работа са наети 5 000 души.

На вътрешни линии самолетите на новата компания ще летят до Солун, Кавала, Александруполи, Лимнос, Митилини, Хиос, Самос, Кос, Родос, Сирос, Миконос, Сандорини, Ираклио, Ханя, Кефалоня, Закинос, Превеза, Янена, Керкира.  OlympicAir  ще превозва пътниците си и по „некомерсиалните” линии по време на туристическия сезон – Скирос, Скиатос, Икария, Калимнос, Лерос, Астипалеа, Кастелоризо, Касос, Сития, Парос, Наксос, Милос, Китира, Каламата.

В чужбина ще лети до Лондон, Париж, Брюксел, Амстердам, Белград, Букурещ, Виена, Милано, Рим, Истанбул, Ларнака, Бейрут, Кайро, Александрия, София, Тирана, Тел Авив, както и в сътрудничество с други компании ще осъществи презокеански полети до Ню Йорк, Торонто, Монреал, Австралия, Йоханесбург, Атланта и Абу Даби.  

В същото време прекъсват изцяло полетите на старата компания Олимпик, които са били до 28 дестинации от чужбина и 26 в страната. Според обявлението на управителния съвет на компанията, всички пътници, които са си купили билети за полети след 29 септември, могат да бъдат обслужени от други авиационни компании, в това число и с Olympic Air, без да е необходимо да доплащат.

На 1 октомври OlympicAir ще осъществи първия си полет, който ще е с дестинация до Солун. Нека да си припомним, че първият полет и на старата компания Олимпик, която е била собственост на Аристотелис Онасис, е бил осъществен на 6 април 1957 г. пак до Солун със самолет тип Дакота. При създаването си фирмата е имала 865 служители и 15 хеликоптера.

На борда на самолета в четвъртък по време на първия полет на компанията ще се возят членове на управителния съвет на компанията, бизнесмени от трустическия бранш и журналисти. Самолетът е програмирано да излети в 7:45 ч. и ще се върне в Атина няколко часа по-късно – в 10:30 ч. в четвъртък.

Категории: ИкономикаКомпанииOlympicAir
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus