Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нови разкрития за мащабно укриване на данъци

07 Декември 2013 / 16:12:26  GRReporter
1015 прочитания

На мушката на данъчните попадна Ефтихия Беу, дъщеря на бившия президент на Олипиакос Волос. Както се посочва, имуществото й се е увеличило с  един милион евро.

Разследването започна след нареждане на бившия икономически  прокурор Григорис Пепонис, поред което служители на Службата за борба с икономическите престъпления, в рамките на разследването на скандала за уреждане на мачове, извършиха задълбочени проверки на всички ключови заинтересовани страни и членовете на техните семейства .

Както служители на служители обясниха за сайта zougla.gr  „в рамките на разследването за уреждане на мачове  икономическият прокурор е наредил да се провери  имуществото на всички, които са замесени, както  и близките им, за да се види дали е декларирано и дали идва от законни източници. Става въпрос за данъчен одит за последните  10 години ".

Разлика в размер на... 1 милион евро

Между проверяваните е и дъщерята на Ахилеас Беос, Ефтихия . Одиторите на Министерството на финансите  след инспекцията  открили, че дъщерята на бившия президент на Олимпиакос Волос е депозирала 1 милион евро, които не са вписани в данъчната й декларация.

„Разследването показа разлика от 1 милион евро между данъчните декларации и банковите й депозити. Може да не са нейни, но някой неин близък е внесъл в сметката й 1 милион евро в сметката" обясни запознат с разследването.

Пластичният  хирург и гинекологът

В същото време,  като особено разсеяни се доказаха известеният пластичен хирург  Касимис и акушер-гинекологът Бикос (който е и изпълнителен директор на голяма медицинска компания), които забравили да издадат касови бележки за стотици хиляди евро.

„След  направената проверка на документацията, предоставена от страна на лекарите, и на извършените от тях услуги,  беше установено, че за някои от тях  не са издавани никакви данъчни документи. По този начин държавата е загубила данъци за хиляди евро" отбелязаха участвали в разследването.

По-конкретно, пластичният хирург, който поддържа офис в Колонаки, и който твърди на своя уебсайт, че е много педантичен в работата си и проучва лицето и тялото на пациента от много ъгли, явно не е толкова педантичен в сметките, след като е ... „забравил" да издава разписки , възлизащи на 1,356 милиона евро .

Слаба памет също има и колега му гинеколог, който, както е установено от финансовата проверка, не е представил доказателства за услуги на стойност 595 000 евро .

Междувременно се очаква бързо развитие по разследването на скандала с програмите за въоръжаване.

Добре информирани източници  заявиха за zougla.gr, че има голям брой замесени, повечето от които са служители в Министерството на отбраната.

В мрежите на Службата за борба с икономическите престъпления  вече беше хванат служители на министерството, който не е отбелязал в данъчните си декларации  парична сума в размер на 250 000 евро . В същото време, изследването показа, че  както в случая на Ахилеас Беос и дъщеря му, роднина на свързан с разследването на програмата за въоръжение е увеличил имуществото си с 230 000 евро .

„За тези лица е установено, че макар че в банкови сметки съответно 250 000 евро и 230 000 евро, не са декларирали пред данъчните тези суми. Разследването продължава и има индикации, че броят на служителите на Министерството на отбраната, замесени в скандала, е голям" заявиха от икономическа полиция.

 

Категории: Служба за борба с икономическите престъпления укриване на данъци скандал с уредени мачове Министерство на отбраната програми за въоръжаване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus