Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нова жертва на лошото време в Гърция

02 Декември 2013 / 08:12:19  GRReporter
1301 прочитания

Лошото време в Гърция взе поредна жертва. След като преди десет дни четирима души загинаха на остров Родос, тази нощ Противопожарната служба откри удавена жена в мазе в град Аргос. Жената е на 55 години, от сръбски произход и живеела в мазе в центъра на града.
    Поради проливните валежи в неделя следобед и най-вече през нощта срещу понеделник придошли водите на двете сухи реки, които преминават през града - Кририас и Паница. В града е обявено бедствено положение. Противопожарната служба е получила над 40 повиквания за наводнени сгради и е успяла да спаси 15 души, чиито коли са били повлечени от калните води на реките.
    Проливните дъждове предизвикаха проблеми и в района на град Кипарисия. На 64-я километър по пътя Пиргос-Метони водите заляха пътното платно и наложиха да се спре движението. Прекъснат бе и пътят до град Немеа, поради свличане на камъни и кална маса.
    Бурните ветрове събориха много дървета в Киато и Спарта. Лошото време не пожали и столицата Атина - през нощта беше прекъснат пътя между предградията Маруси и Мелисия в северната част на града поради придошли води.

От петък са в неизвестност и трима алпинисти, които са изкачвали планината ОЛимп. Планинската спасителна служба с помощта на военен хеликоптер ги издирва.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: лошо време жертва проливни дъждове бурен вятър паднали дървета придошли реки Аргос Кипарисия Киато Спарта
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus