Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нова трагедия с нелегални имигранти в Егейско море

20 Януари 2014 / 09:01:36  GRReporter
873 прочитания

Нова трагедия с нелегални имигранти се разигра в ранните часове на понеделник във водите край остров Фармакониси в Егейско море. Кораб на гръцката брегова охрана открил неподвижна рибарска лодка на 1,5 морски мили от малкото островче, в която имало нелегални имигранти. Лодката имала някаква механична повреда и катерът на бреговата охрана започнал да я тегли към брега.     По неизвестни до момента призини двама от пътниците в лодката паднали в морето. Останалите пътници бързо се сртупали от едната страна на плавателния съд, за да видят какво става и в резултат той се обърнал и всички на борда се оказали във водата. Бреговата охрана успяла да спаси 18 души, според имигрантите на борда имало още 12, които са в неизвестност.
    В спасителната операция участват един кораб на бреговата охрана. един катер, един военен хеликоптер и един хеликоптер “супер пума”.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: нелегални имигранти трагедия Егейско море остров Фармакониси гръцка брегова охрана спасителна операция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus