Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нова министерска оставка в кабинета на Самарас

26 Юни 2012 / 16:06:35  GRReporter
955 прочитания

Заместник-министърът на търговския флот Георгиос Верникос подаде оставка от кабинета на Андонис Самарас след разкрития на политическата опозиция СИРИЗА, че Верникос е акционер в офшорка компания.

Разобличаващото съобщение на пресцентъра на радикалната левица гласи: “Нямаме нищо лично срещу новия заместник-министър на търговския флот Георгиос Верникос. Напротив, храним особена почит към опозиционната му роля срещу хунтата и поддържането на демокрацията, но закон Ν. 3849/2010 (член 6) е конкретен – забранява се на министри и други действащи политически лица да участват в офшорни компании. Предвиждат се тежки наказания и финансови глоби в случай на нарушение на този закон”.

В допълнение съобщението на СИРИЗА се посочва, че с министерско решение 3122.1/4566/24886 е било одобрено създаването на гръцки офис на компанията “VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A” с централа на Маршаловите острови. Отдела за “Връзки с обществеността” на партийната централа на СИРИЗА подчертава, че ако Верникос има каквато и да е връзка (пряка или косвена) с конкретната фирма, това ще е в противоречие с новия му министерски пост и изисква незабавни обяснения от кабинета на Самарас за повдигнатия казус.

Минути по-късно обяснения все още не бяха дадени, но Георгиос Верникос подаде оставка.

Категории: Политика Веникос офшорка скандал СИРИЗА
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus