Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нов търг за магистрала Атики и летище „Кацели” в Ираклион

16 Декември 2009 / 18:12:58  GRReporter
1620 прочитания

Виктория Миндова
    Отменя се настоящият договор за изграждане и поддържане на продължението на магистрала Атики поради несъвместимост на проекта с регулаторната рамка на областта в отсечката Месогион–Каливиа. Министърът на инфраструктурата, транспорта и комуникациите Дмитрис Реппас обяви, че новото правителство има план за свикване на работна група, която ще изготви до началото на лятото на 2010 година проект за концесия на пътната артерия.
    На среща с журналисти министърът обяви също така, че министерството започва официално да разглежда въпроса за обновяването и преустройството на летище „Кацели” в Ираклион на остров Крит. Основният проблем, поради който до момента проектът не е влязъл в активна фаза е отлагането на решението на някои административни въпроси, засягащи местните власти.
    Министър Реппас също така заяви, че новото правителство е заварило тежко наследство след управлението на Нова демокрация, което е одобрявало проекти, за които няма предвидено финансиране. В момента замразените проекти, за които няма финансиране са на стойност 2,34 милиарда евро. Министърът подчерта, че една част от тези проекти са били одобрени от предишното правителство в непосредствена близост преди парламентарните избори през октомври.
    Според данни изнесени от заместник министъра на транспорта и инфраструктурата Янис Магриотис държавни поръчки и начинания на стойност около 800 милиона евро са били одобрени без предварително изготвени планови бюджети и осигурено финансиране. Като пример от министерството посочиха държавната поръчка за изграждане и ремонт на магистралата Тива – Илики, за която е отпуснат бюджет  100 милиона евро, а развитие по проекта няма от месеци. Министър
    Реппа също така добави, че през 2010 година са предвидени 500 милиона евро, с които ще се финансират малки общински проекти във вътрешността на страната за развитие и подобряване на инфраструктурата в провинцията.

Категории: инфраструктурни проекти магистрала Атики Икономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus