Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нощен взрив пред полицейското управление в Коридалос

29 Март 2012 / 07:03:35  GRReporter
1031 прочитания

Тази нощ в 2 часа и 25 минути е избухнал взрив в двора на полицейското управление в Коридалос. От взрива са причинени леки материални щети. Органите на реда са арестували 28-годишен мъж, който изглежда е поставил самоделното устройство. Задържаният е отведен в Главната дирекция на гръцката полиция, където дава показания пред следователя. При обиска у него са били открити барета и ръкавици.

На мястото на престъплението се намират силите за борба с тероризма, които събират остатъците от бомбата и по-късно през деня се очаква официално съобщение на полицията. Според първоначалната информация мъжът хвърлил самоделното устройство в двора на участъка. По-рано дежурните полицаи го видели да излиза от входа на жилищна сграда, която се намира зад участъка. Самите те го заловили малко след взрива. От експлозията са се изпочупили прозорците на приземния етаж на полицейския участък и на околните сгради.
    В началото на февруари 2009 полицейското управление в Коридалос бе нападнато от представители на терористичната отганизация Секта на революционерите. Тогава терористите стреляха срещу управлението и хвърляха ръчни гранати.

Категории: взрив полицейско управление Коридалос терористична атака Секта на революционеритеКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus