Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Нощ на пожари в Атина

06 Август 2013 / 08:08:20  GRReporter
1236 прочитания

Цяла нощ продължи потушаването на огромния пожар, обхванал късно снощи северното атинско предградие Варибомби. В борбата с бедствието се включиха десет противопожарни самолети, един хеликоптер Superpuma, 61 противопожарни коли, десетки огнеборци и пехотни части, съобщи началникът на гръцката Противопожарна защита Сотирис Георгакопулос. Според него тази сутрин пламъците са под контрол, а материалните щети по къщи и обществени сгради - ограничени.
    Пожарът избухнал в 22,48 в понеделник вечерта в борова горичка и поради силните ветрове бързо се разпространил. Борбата със стихията продължила цяла нощ, а с първите слънчеви лъчи в нея се включила и авиацията. В момента огнището е ограничено в района между предградията Варибомби и Тракомакедонес и се движи на изток. Пострадали са десетина къщи, бедствието не е подминало и Олимпийското село и един военен полигон, който се намира в района.
    Наложила се е евакуацията на живеещите на две улици в местността. В момента гъст дим покрива района от планината Парнита до предградието Метаморфоси.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: пожари Варибомби Атина противопожарни самолети хеликоптер Superpuma борова горичка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus