Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Никос Михалолиакос остава в ареста

03 Октомври 2013 / 09:10:26  GRReporter
918 прочитания

Следователите и прокурорите по делото за Златна зора наложиха предварителен арест на лидера на партията Никос Михалолиакос. Основното обвинение срещу него е, че е ръководител на престъпна организация.  Съдебната процедура по неговите показания започна в 19:30 в сряда и приключи в 01:30 след полунощ.

Според източници Михалолиакос заявил, че е жертва на политическо гонение, осъдил убийството на рапъра Павлос Фисас и насилието като цяло и казал, че не е расист и нацист. Освен това се опитал да убеди разследващите, че Златна зора развива само парламентарна дейност и не знае дали членовете й имат престъпно поведение.

Същото решение бе взето и  за ръководителя на местната организация на Златна зора в пирейското предградие Никеа Георгиос Пателис и една от полицаите, които бяха заловени за сътрудничество с екстремистите. В ранните сутрешни часове те бяха отведени обратно в Главното полицейско управление на област Атика, докато бъде решено в кои затвори ще бъдат изпратени.

Днес се очакват показанията на депутата Христос Папас, който според обвинителния акт е заместник-председател на престъпната организация.

В същото време бяха арестувани бившият директор на полицейския участък в квартал Агиос Пантелеймонас в центъра на Атина и жителката на квартала Темис Скордели, след като в дома на полицая бе намерена ръкописна бележка, подписана с нейното име. Според полицията тя е активен член на Златна зора и обвиняема по случай на нападение срещу имигранти.

По време на обиска в дома й бяха открити и конфискувани голям брой листовки на Златна зора, 18 малки бомбички, 2 листа с адресите, имената и националността на имигранти, спестовна книжка със значителна сума, бележки за дейността на Златна зора и две чанти, пълни със стоки – фалшификати на известни марки, както и фалшифицирани компактдискове с музика и DVD. 

Категории: Криминална хроника Никос Михалолиакос Златна зора предварителен арест
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus