Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-топлият Великден от 20 години насам

05 Май 2013 / 11:05:14  GRReporter
837 прочитания

Както предвижда Националната метереологична служба за Великден, в района на Атина и Атика времето ще е ясно, на места на север облачно в следобедните часове. Ветровете ще са слаби -3-4 степен по скалата на Бофорт, а на изток може да стигнат до 5. Температурата ще е около 32 градуса по Целзий.  

В Солун температурата също ще е висока- около 30 градуса, с лека облачност, по-силна на места следобед. В планинските райони е възможно да възникнат бури по места, макар, че вятърът ще е слаб. В останалата част на Македония и Тракия картината ще е подобна, а термометърът ще достигне 32 градуса.

снимка www.zougla.gr

На Йонийските острови, в Епир, западната част на  Централна Гърция и западен Пелопонес облачността ще е рядка и ще се сгъстява постепенно, поради което в планинските райони в следобедните часове се очакват бури. Ветровете ще стигнат 4-5 по скалата на Бофорт, а температурата- 32 градуса. Същото ще е времето и в Тесалия, източната част на Централна Гърция, остров Евия и източен Пелопонес.

На Цикладските острови времето ще е ясно до следобед, когато ще  възникне рядка облачност. Температурата няма да надмине 38 градуса, а на Крит ще достигне 30. Ветровете ще са силни – до 6 степени по скалата на Бофорт. В източната част на Егейско море и на Додеканезките острови температурата ще достигне 30 градуса.

В понеделник се очакват облачност, която  в Йонийско море и на континентална Гърция ще се сгъсти и ще завали, главно в обедните и следобедните часове  в планинските райони. В станалите райони ще има слаба облачност, увеличена на места, възможни са бури. Ветровете ще са западни със сила 4-6 степен по скалата на Бофорт и постепенно ще се обърнат на северозапад със същата сила. Температурата ще падне леко на север.

Във вторник  ще е облачно на запад, с дъждове по места главно на обед и в следобедните часове. В останалите райони ще има рядка облачност, която ще се сгъсти  в обедните часове. Температурата ще падне главно в западните и северните региони.

снимка www.zougla.gr

В сряда времето ще е непостоянно  в Йонийско море, на места ще вали и ще е облачно следобед. В останалите райони ще има слаба облачност. Температурата ще падне.

 

Категории: Великден температура ветрове облачност
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus